Castella

Spica Zacht

Een zacht kussen gevuld met 90% dons en de perfecte ondersteuning van een latex kern.

Afmeting Art.nr. Adviesprijs
60 x 70 cm 213030
€ 149,00
60 x 60 cm 213080
€ 149,00
Adviesprijs € 149,00
Product informatie

De Castella Spica combineert het beste uit twee werelden: het comfort van dons en de beste ondersteuning van Vita Talalay® latex.

Het unieke aan de Castella Spica is de verdeling van het kussen in drie vakken: het middelste vak is voorzien van een Vita Talalay® latex kern, dat door de ronde, open celstructuur de beste ondersteuning geeft aan hoofd en nek. De twee buitenvakken van de Castella Spica zijn gevuld met 90% hoogwaardige Europese eendendons en zorgen ervoor dat je zacht en comfortabel ligt. Dit alles maakt de Castella Spica dan ook zeer geschikt voor mensen met schouder- en/of nekklachten die niet willen inleveren op het comfort van een donskussen.

Dit is nog niet alles wat de Castela Spica zo comfortabel maakt! De tijk bestaat uit 100% zeer fijn geweven katoen en voelt hierdoor zijdezacht aan. Door de schoudercontour in zowel de Vita Talalay® latex kern als de kussentijk sluiten de schouders optimaal aan op het kussen en liggen de nekwervels altijd ontspannen.

Onderhoud van de Castella Spica is zeer eenvoudig. Het regelmatig luchten van het kussen en het wekelijks wassen van jouw kussensloop volstaan voor een lang en hygiënisch kussenleven. Het wassen van de Castella Spica raden wij dan ook af. Transpireer je meer dan gemiddeld? Dan raden wij het gebruik van een Castella molton sloop aan, voor de extra afvoer van transpiratievocht.

De Castella Spica is verkrijgbaar in Zacht, Medium en Stevig.

Keurmerken

Logo Oeko-Tex®

Het Oeko-Tex® standard 100 keurmerk is er onder andere voor kleding, speelgoed en beddengoed dat is getest op stoffen die (mogelijk) schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat hier voornamelijk om het voorkomen van allergische reacties.

Logo Downafresh® Greenline

Downafresh® garandeert dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiëne eisen van EN 12935. De Europese Norm 12935 houdt in dat het vulmateriaal zorgvuldig is gereinigd en gedroogd bij een temperatuur van ten minste 100°C. Downafresh® verenigt fabrikanten die zich houden aan de Europese gedragscode met betrekking tot dierenwelzijn.

Logo Nomite®

Beddengoed met het Nomite® keurmerk biedt uitkomst aan mensen met een huisstofmijtallergie. Donzen dekbedden met het Nomite® keurmerk hebben een zeer dicht geweven tijk, die het binnendringen van huisstofmijt tegengaat. Zie voor meer informatie: www.nomite.de/nl

Logo RDS

De Responsible Down Standard (RDS) is een onafhankelijke en wereldwijde standaard die de nadruk legt op de traceerbaarheid van dons en veren als bijproduct van de voedingsindustrie. De standaard is eigen-dom van Textile Exchange en de naleving van de standaard wordt uitgevoerd door het onafhankelijke certificeringsorgaan Control Union. De RDS werd over een periode van drie jaar ontwikkeld en herzien met de steun van dierenwelzijnsgroepen, deskundigen uit de industrie, merken en retailers. De standaard verbiedt onder andere het levend plukken en dwangvoederen van dieren. Enkel producten met 100% RDS gecertificeerd dons dragen het label. Producten met RDS label zijn identificeerbaar en volledig traceerbaar, van boerderij tot eindproduct. Deze producten bevatten geen dons afkomstig van levende dieren en geen dons van gedwangvoederde dieren. Zie voor meer informatie: www.responsibledown.org

Specificaties
Tijk (hoes) 100% katoen
Vulling 90% eendendons & 10% -veertjes / kern Vita Talalay latex
Model Contour
Navulbaar Nee
Garantie 1 jaar (2 jaar na registratie)